Konu
:
Portakallı Elmalı Turta
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Elmalı Turta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Elmalı Turta
Malzemeler :
150 gr margarin
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
1su bardağı şeker
2 ad yumurta
aldığı kadar un
İçi İçin :
2ad portakal
1ad elma
2yemek kaşığı şeker
Arzu edilirse fındık veya ceviz
Portkallı elmalı turta
Yapılışı :
Portakalların kabukları soyulup, çok ufak olmayacak şekilde kesilir
2 Yemek kaşığı şeker ilave edilerek 10dk pişirilir
Daha sonra bir süzgece konur suyu süzülür ve soğur
Elmalar da ufak ufak doğranıp ayrı bir kapta bekletilir
Tarta hamuru için bütün malzeme bri kapta karışır
Kulak memesinden biraz sertçe hamur elde edilir
bu hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayrılır
Bir kaba diğer hamur serilir
Kenarları biraz yüksekçe bırakılır
elmalar ve portakallar hamurun ortasına güzelce yayılır ve kalan parça istenirse yaptığım gibi hasır şeklinde veya buzdolabının derin dondurucu kısmında biraz bekletilerek sonradada karışımın üzerine rendelenerek de kullanılır
Önceden ısıtılmış fırında 180derece de üzeri kızarana kadar pişirilr
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul