Konu
:
Ev Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Ev Baklavası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Baklavası
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
kırılmış ceviz ya da fındık
eritilmiş (kızgın)200 gr margarin veya tereyağı
nişasta; un
Şerbeti için
4 bardak şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı
yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz
Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ve aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine heryerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş kızgın yağı dökün
Artık fırına koyabilirsiniz
Şerbetin yapılışı
4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın
şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın
Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul