Konu: Künefe
Yalnız Mesajı Göster

Künefe

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Künefe



Malzemeler:300 gr tel kadayıf
200 gr tereyağı
200 gr tuzsuz peynir yada dil peyniri
1 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı kaymak
4 yemek kaşığı çekilmiş yada adet fıstık

Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
250 gr toz şeker
2 damla limon suyu
Yapılışı:
Toz şeker ve suyu sos tenceresine alın, limon suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynatın Kaynayan şerbetinizi ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Tel kadayıfı ince ince didikleyin ve bıçağınızla 2-3 kez üstünden geçin
Künefe kabınızı (porsiyonlar halinde yapacaksanız kalıplarınızı) kalın bir tabaka halinde tereyağı ile yağlayın,kalan tereyağını eritin ve pekmezide ekleyerek kıydığınız kadayıflarla karıştırın
Kadayıfın yarısını boşluk kalmayacak şekilde kabınıza yayın ve üzerini elinizle hafifçe bastırarak sıkıştırın
Ufaladığınız tuzsuz peyniri üzerine yayın ve kalan kadayıfları üzerine koyarak tekrar hafifçe bastırın Kısık ateşte yada fırında(fırın da yapacaksanız 200 derece) nar gibi olana kadar 2 tarafınıda kızartın
Kızarmış sıcak künefenin üzerine hiç bekletmeden soğumuş olan şerbeti döküp kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla