Konu
:
Künefe
Yalnız Mesajı Göster
Künefe
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Künefe
Malzemeler:
300 gr
tel kadayıf
200 gr
tereyağı
200 gr
tuzsuz peynir yada dil peyniri
1 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı kaymak
4 yemek kaşığı çekilmiş yada adet fıstık
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
250 gr
toz şeker
2 damla limon suyu
Yapılışı:
Toz şeker ve suyu sos tenceresine alın, limon suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynatın
Kaynayan şerbetinizi ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Tel kadayıfı ince ince didikleyin ve bıçağınızla 2-3 kez üstünden geçin
Künefe kabınızı (porsiyonlar halinde yapacaksanız kalıplarınızı) kalın bir tabaka halinde tereyağı ile yağlayın,kalan tereyağını eritin ve pekmezide ekleyerek kıydığınız kadayıflarla karıştırın
Kadayıfın yarısını boşluk kalmayacak şekilde kabınıza yayın ve üzerini elinizle hafifçe bastırarak sıkıştırın
Ufaladığınız tuzsuz peyniri üzerine yayın ve kalan kadayıfları üzerine koyarak tekrar hafifçe bastırın
Kısık ateşte yada fırında(fırın da yapacaksanız 200 derece) nar gibi olana kadar 2 tarafınıda kızartın
Kızarmış sıcak künefenin üzerine hiç bekletmeden soğumuş olan şerbeti döküp kaymak ve fıstık ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul