Konu
:
Balkabaklı Kup
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Kup
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Kup
1 kilo ayıklanmış Bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
1 paket hazır kremşanti
2 çay bardağı soğuk süt
İsteğe göre ceviz yada damla çikolata
Yapılışı:
Balkabağını küçük küçük doğrayın, tencereye alıp üzerine tozşeker ve yarım su bardağı bardak suyu ilave edin
Tencerenin kapağını kapatarak kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin
Suyunu tamamen çekmesine gerek yok (yumuşaması yeterli), ocaktan alıp çatalla ezerek yada blendırdan geçirerek püre yapın
Püreniz soğurken kremşantiyi 2 çay bardağı sütle önce az sonrada yüksek devirde çırpın
Evinizde varsa kuplara yoksa çay findanlarına bir kat kabak püresi bir kay krmşanti şeklinde paylaştırın
Üzerilerini ceviz ve çikolata ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul