Yalnız Mesajı Göster

Beze – Köpük

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beze – Köpük



4 adet yumurta akı
300 gr toz şeker
1 tutam tuz
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve akları birbirinden ayrılırYumurta akları geniş cam bir kaseye alınır toz şeker ve tuz ile kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar yani en az 25 dakika kadar mikserle yüksek devirde çırpılarak kabartılır (sürenin uzun olamasının sebebi toz şekerin bu yöntemle zor erimesi)
Bezelerin şekiller okadar önemli değil diyorsanız kaşık kullanarak, şekillerinin düzgün olmasını isterseniz krema torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1′er cm aralıklarla paylaştırabilirsiniz Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 1 saat kadar pişirin
Pişen bezeleri hemen fırından çıkarmayın önce fırının kapağını aralayın bezeler ılınınca çıkartın, bezeler tamamen soğuduğunda servis tabağına alın

Alıntı Yaparak Cevapla