Konu
:
Beze – Köpük
Yalnız Mesajı Göster
Beze – Köpük
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beze – Köpük
4 adet yumurta akı
300 gr
toz şeker
1 tutam tuz
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve akları birbirinden ayrılır
Yumurta akları geniş cam bir kaseye alınır toz şeker ve tuz ile kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar yani en az 25 dakika kadar mikserle yüksek devirde çırpılarak kabartılır (
sürenin uzun olamasının sebebi toz şekerin bu yöntemle zor erimesi)
Bezelerin şekiller okadar önemli değil diyorsanız kaşık kullanarak, şekillerinin düzgün olmasını isterseniz krema torbasına koyarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1′er cm
aralıklarla paylaştırabilirsiniz
Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 1 saat kadar pişirin
Pişen bezeleri hemen fırından çıkarmayın önce fırının kapağını aralayın bezeler ılınınca çıkartın, bezeler tamamen soğuduğunda servis tabağına alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul