Konu: Güllaç
Yalnız Mesajı Göster

Güllaç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllaç



Malzemeler:

10 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Süslemek için:
nar taneleri
file badem
file şam fıstığı
kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)


Yapılışı:
Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın Sadece 5yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün
Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla