Konu
:
Güllaç
Yalnız Mesajı Göster
Güllaç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllaç
Malzemeler:
10 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt
3 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Süslemek için:
nar taneleri
file badem
file şam fıstığı
kiraz şekerlemesi (her dilim için 1 adet)
Yapılışı:
Süt, şeker ve vanilyayı orta boy bir tencerede karıştırarak kaynatın
Geniş bir tepsiye (ben fırın tepsimi kullandım) bir güllaç yaprağını parlak kısmı üste gelecek şekilde koyun
Yufkanın üzerine 1-2 kepçe ılınmış sütü yufkanın her yanı ıslanana kadar gezdirin, tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın
Sadece 5
yufkaya yani güllaçın tam ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca file badem serpin
Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün
Güllacı bir gece önceden yapıp süslemeden buzdolabında bekletin
Servis yapmakadan 2-3 saat önce dolaptan çıkartın ve dilimledikten sonra nar, şam fıstığı ve şekerleme ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul