Konu
:
Marmelatlı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Tart
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Tart
Malzemeler:
1 küçük kavanoz marmelat yada reçel
1 su bardağı badem (ben kayısı bademi kullandım)
Tart hamuru için:
250 gr
tereyağı
250
toz şeker
2 yumurta
500 gr
Un
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağı küp küp doğranır ve geniş bir kaba alınır, 250 gr
Şeker eklenerek köpüklü ve kabarık bir karışım olana kadar mikserle karıştırılır
2 yumurta eklenir ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpılır
Hamuru 2 aşamada yapmak daha sağlıklı olur
1-Unun yarısı karışıma eklenir ve mikserle çırpmaya devam edilir
�
2-Mikser bırakılır ve unun kalan yarısı yavaş eklenirken hamur yoğrulur
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar elde yoğurma işlemine devam edilir
Hamur top haline getirilir ve açmadan önce 10-15 dk
buz dolabında dinlendirilir
Fırın 180 dereceye ayarlanır ve ısıtılır
Küçük tart kapları tereyağı ile hafifçe yağlanır, merdane ile kap boyutları kadar açılır ve kaplara hamur döşenir
Karmaması için Hamurun tabanına çatalla delikler açılır
Marmelat koyulur ve kalan hamura ister kafes ister yaprak şekli verilerek üzeri kaplanır
180 derece fırında yaklaşık 40 dk
pişirilir
Soğuduktan sonra kaplarından çıkarılır ve servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul