Konu
:
Jöleli Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Muhallebi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Muhallebi
Malzemeler:
10–12 adet kırmızı erik
Jöle için:
1 paket limon aromalı jöle
1 su bardağı sıcak su
Muhallebi için:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı buğday
Tatlıya ilave edeceğiniz meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp istediğiniz şekilde dilimleyin
Toz jölemizi bir kaba alın ve içine bir su bardağı sıcak su katarak jöle eriyene kadar karıştırın
Tatlıyı yapmak istediğimiz kabı seçerek içini ıslatın ve sıvı durumdaki jöleyi kaba dökün
(Ben gül şeklinde silikon kek kalıbı kullandım) Meyveleri jölenin üzerine ekleyin ve hemen buzdolabına kaldırın
Muhallebi için tüm malzemeyi küçük bir tencereye, varsa sosluğa alın
Orta ateşte iyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın
Muhallebinin ılınmasını bekleyin ve kapta donmuş olan jölenin üzerine ekleyerek, dolapta 2–3 saat bekletin
Jöleyi Servis etmeden hemen önce jöle kalıbını başka bir kabın içinde 1 -2 dakika kadar bekleterek ters çevirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul