Konu
:
Krem Karamel
Yalnız Mesajı Göster
Krem Karamel
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Krem Karamel
Malzemeler:
Krem için:
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 litre süt
Karamel için:
1 su bardağı şeker
6-7 yemek kaşığı su
Yapılışı:
Öncelikle küçük bir teflon tavaya karamel için şeker ve su konur
Tava ocağın büyük gözüne yerleştirilir ve yüksek ateşte şeker suyunu çekip rengi koyulaşana kadar pişirilir
Dikkat edilmesi gereken karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan almaktır, çünkü siz farketmeden karamel yanabilir
Ocaktan alınan akışkan karamel hiç vakit kaybetmeden kaplara eşit olarak dağıtılır
(Soğurutsanız karamel kristalleşir ve akmaz)
Derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığında yumurtalar ve şeker yoğunlaşana ve köpürene kadar çırpılır, içine 1 paket vanilya ilave edilir ve 2 dk
daha çırpmaya devam edilir
Yumurtalı karışıma süt eklenerek ve yüksek devirde çırpma işlemine 3-4 dk
devam edilir
Mikser kullandığınız için yumurtalar aşırı şekilde kabaracak (Aman bu ne biçim tarif 50 kişilik krem karamel çıkar bundan demeyin ) Üzerinde biriken köpükleri sıvı karışım görünene ve köpük tamamen temizlenene kadar kepçe ile alın
Karamel koyduğunuz kaplara bölüştütün
Fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısıtın, ocakta su kaynatın
Borcam yada başka bir fırın kabına karamel kaplarını yerleştirin
Sıcak suyu borcama kapların yarısına gelecek şekilde dökün ve fırına verin
Üzerileri kızarana kadar pişirin
Kaplarından çıkartarak ılınmasını bekleyin ve buzdolabına alın
Yaklaşık 12 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul