Konu
:
Creme Brulee
Yalnız Mesajı Göster
Creme Brulee
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Creme Brulee
Malzemeler:
1 lt
çiğ krema yada (4 kutu 250 ml
)
1 paket vanilya
8 yumurta (sadece sarıları)
yarım su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı esmes şeker
Üzeri için:
her kap için 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Krema ve vanilyayı tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın
Başk abir kaba yumurta sarılarının tamamını çırpın, beyaz ve emer şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin
Isıttığınız kremaya hazırladığınız yumurta ve şeker karışımını ekleyin ve 4-5 dakika daha çırpın
Hazırladığınız karışımı bir kaç parçaya bölerek seramik kaplara ayırın
Fırınınız 180 derece ayarlayın ve ısıtın
Seramik kapları su dolu fırın tepsisine dizin ve üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 50-55 dk
pişirin
Soğmaya bırakın yada buzdolabında servis zamanı gelene kadar bekletin
Servis yapacağınız zaman üzerine esmer şeker serperek fırının ızgarasını açın ve esmer şeker iyice koyulaşana kadar bekletin
Ilık yada soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul