Konu: Creme Brulee
Yalnız Mesajı Göster

Creme Brulee

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Creme Brulee



Malzemeler:
1 lt çiğ krema yada (4 kutu 250 ml)
1 paket vanilya
8 yumurta (sadece sarıları)
yarım su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı esmes şeker

Üzeri için:
her kap için 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Krema ve vanilyayı tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın Başk abir kaba yumurta sarılarının tamamını çırpın, beyaz ve emer şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin
Isıttığınız kremaya hazırladığınız yumurta ve şeker karışımını ekleyin ve 4-5 dakika daha çırpın Hazırladığınız karışımı bir kaç parçaya bölerek seramik kaplara ayırın Fırınınız 180 derece ayarlayın ve ısıtın
Seramik kapları su dolu fırın tepsisine dizin ve üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 50-55 dk pişirinSoğmaya bırakın yada buzdolabında servis zamanı gelene kadar bekletin
Servis yapacağınız zaman üzerine esmer şeker serperek fırının ızgarasını açın ve esmer şeker iyice koyulaşana kadar bekletin Ilık yada soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla