Yalnız Mesajı Göster

Kakaolu Portakal Kremalı Tartolet

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Portakal Kremalı Tartolet



Malzemeler:
Tart hamuru için:
150 gr margarin
2 yemek kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 portakal kabuğur rendesi
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı portakal suyu
Kreması için:

1 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Süslemek için:
2 adet greyfurt
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki margarini ve tart hamuru için gerekli tüm malzemeleri kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun
1 cm kalınlığında açtığız hamuru tart kaplarına yayın, tabanına çatalla delikler açın 180 derece ısıtılmış fırında pişirerek kalıplarında soğumaya bırakın
Krema için olan tüm malzemeleri orta boy bir tencereye alın, tel çırpıcı ile orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin
Kalıptan çıkarttığınız tartoletlere sıcakken kaşık yardımı ile paylaştırın Portakalları dilimleyin Soğuduktan sonra portakal dilimlerini üzerine yerleştirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla