Konu
:
Şeftalili Tart
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Tart
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Tart
Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr
un
100 gr
toz şeker
125 gr
tereyağ
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta
Üzeri için:
3 adet orta boy şeftali
yada 1 kavanoz şeftali konservesi
1-1,5 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı:
Unu geniş ve derin bir kaba eleyin, tuz, vanilya, küp küp doğranmış tereyağı, yumurta ve yoğurtu üzerine ekleyin
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru büyük boy bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın
Buzdolabında yaklaşık 15-20 dk
dinlendirin
Hamuru önceden yağladığıız kelepçeli tart kalıbına yerleştirin (yoksa herzaman dediğim gibi borcam kullanabilirsiniz)
Kalıba döşediğiniz hamura çatalla delikler açın
Uzerine yağlı kağıt yerleştirin ve kağıtın üzerine 1 avuç nohut koyarak fırına verin
160 önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin
Tart tabanını fırından çıkarın üzerindeki kağıdı nohularla birlikte alın ve 4-5 dakika daha pişirin
Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 1′er cm
kalınlığında dilimleyin ve tabanın üzerine yerleştirin
Ortasına gelmeyecek şekilde fındıkları serpin
Fırında 6-7 dakika daha pişirin
Ilık yada soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul