Konu
:
Şam Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Şam Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şam Tatlısı
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti İçin:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Süslemek İçin:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
fındık
( sadece toz yeşil fıstıklada süslenebilir)
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri çırptım
Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekledim kek kıvamında iyice karıştırdım
Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişirdim
Diğer tarafta şerbetini yaptım Hamurda şerbetde ılıkken üzerine gezdirdim
( bir gece beklerse hamur şerbeti daha iyi çekiyor daha lezzetli oluyor) Soğuyunca dilimledim üzerini kremşanti ve fındıkla süsleyip servis yaptım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul