Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Sütlü Tatlı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Sütlü Tatlı



Malzemeler:
3 adet elma
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
İrmikli karışım için:
1 litre süt
7 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:
100 gr toz şam fıstığı
Yapılışı:
3 adet elma soyulur ve küp küp doğranır Tencereye alınan elmalara, toz şeker ve su eklenerek çok yumuşatmadan pişirilir
Sıcakken tarçın eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır
Başka bir tencerede süt, irmik ve şeker sürekli karıştırılarak kaynatılır İrmik kaynadıktan sonra 4-5 kaynatılarak kıvam alması sağlanır
Çukur bir kaba (kabı ıslatırsanız tatlınız soğuduktan sonra daha kolayca ters çevrilecektir) kabın ortası boş kalacak şekilde elmalar döşenir
Daha sonra irmik dökülür ve sertleşmesi için buzdolabında 1 gece bekletilir Servis yapmadan önce tatlı geniş bir servis tabağına ters çevrilir ve üzerine toz şam fıstığı serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla