Yalnız Mesajı Göster

Pratik Ayva Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Ayva Tatlısı



Malzemeler:
4 adet ayva
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su

süslemek için ;
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
çekilmiş fındık
Yapılışı:
Şeker ve suyu yayvan bir tencerenin için dökelim, kaynamaya bırakalım Bu arada ayvaları ikiye bölüp kabuklarını soyalım içlerini temizliyelim kaynamakta olan şerbetimize ayvaları yatıralım
Evinide mevcutsa kırmızı gıda boyası şerbetin içine bir çay kaşığı kullanabilirsiniz görüntüsü daha iyi olacaktır (bende yoktu kış için hazırladığım vişne vardı onun suyunu kullandım renk versin diye buarada bi daki sefere vişneninde tarifini eklerim )
Ayvalarımızı 20 dakika kadar kaynattıkdan sonra dilediğiniz bir serviz tabağına alabilirsiniz
Ayvalarımız soğurken üzerinin kremasını hazırlayalım ( siz farklı kremeda kullanabilirsiniz evimde krem şanti vardı ve onu değerlendirdim ) ve en son olarak krem şantileri dökelim ayva şerbetinden kalan şerbeti krem şantinin üzerine bir miktar akıtalım ve fındık,fıstık,ceviz evimizde ne mevcut ise üzerine serpiştirelim ve afiyetle yiyelim…

Alıntı Yaparak Cevapla