Konu
:
Kolay Tart (Portakallı)
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Tart (Portakallı)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Tart (Portakallı)
1 paket hazır tart un
2 adet yumurta
100 gr
margarin
1 paket sade kremşanti
1,5 çaybardağı süt
4-5 adet portakal
fındık
¼br>
Hazırlanışı:
Tart ununa, margarin, 2 adet yumurtayı ekleyin ve yoğurun
Koyu ve yapışkan bir kıvam alacak korkmayın ve varsa yağladığınız tart kalıbına yoksa kelepçeli bi kalıba, oda yoksa son çare borcama hamuru boşaltın
175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk
pişirin
Hamur piştikten sonra soğumasını bekleyin (eğer beklemesseniz benimki gibi kırılabilir
Bu esnada krem şanti yapımına geçin, her zamanki gibi soğuk sütle yapıyoruz kremşantimizi ama ben kıvamı koyu olsun isteğim için daha az süt koydum
Portakalları soyun ve dilimleyin
Pişen tart amurunun üzerine kremşantiyi yayın ve portakalları dıştan içe doğru dizin
Her portakalın üzerine 1 fındık gelecek şekilde süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul