Yalnız Mesajı Göster

Kolay Tart (Portakallı)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Tart (Portakallı)



1 paket hazır tart un
2 adet yumurta
100 gr margarin
1 paket sade kremşanti
1,5 çaybardağı süt
4-5 adet portakal
fındık
¼br> Hazırlanışı:
Tart ununa, margarin, 2 adet yumurtayı ekleyin ve yoğurun Koyu ve yapışkan bir kıvam alacak korkmayın ve varsa yağladığınız tart kalıbına yoksa kelepçeli bi kalıba, oda yoksa son çare borcama hamuru boşaltın
175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin Hamur piştikten sonra soğumasını bekleyin (eğer beklemesseniz benimki gibi kırılabilir
Bu esnada krem şanti yapımına geçin, her zamanki gibi soğuk sütle yapıyoruz kremşantimizi ama ben kıvamı koyu olsun isteğim için daha az süt koydum Portakalları soyun ve dilimleyin
Pişen tart amurunun üzerine kremşantiyi yayın ve portakalları dıştan içe doğru dizin Her portakalın üzerine 1 fındık gelecek şekilde süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla