Konu
:
Lokma Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Lokma Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokma Tatlısı
Malzemeler :
2 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
¼ limon suyu
Yapılışı:
Şekerle suyu kaynatın
Ocaktan inmesine yaın limon suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın
Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını açın
1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek mayalamaya bırakın
Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek akıcı ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın
Derince bir kaba sıvıyağı koyarak kızdırın
Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz soğuk şerbete atın
Şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul