Konu
:
Ayva Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Tatlısı
Malzemeler:
4 adet ayva
2 su bardağı şeker
su
Üzeri için:
Kaymak
Şam fıstığı
Yapılışı:
Ayvaları ortadan ikiye bölün, kabuklarını soyun çekirdekli çıkartın ve kenara ayırın, ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin
İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin
Biraz ayva kabuğunu ve çekirdeklerini içine atın
Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökün
Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin
Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirin
Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul