Yalnız Mesajı Göster

Ayva Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Tatlısı



Malzemeler:
4 adet ayva
2 su bardağı şeker
su

Üzeri için:
Kaymak
Şam fıstığı
Yapılışı:
Ayvaları ortadan ikiye bölün, kabuklarını soyun çekirdekli çıkartın ve kenara ayırın, ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin
İkiye böldüğünüz ayvaları geniş bir tencereye dizin Biraz ayva kabuğunu ve çekirdeklerini içine atın Ayvaların üzerine tüm şekeri eşit olarak dökün
Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave edin Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengini alana kadar pişirin
Soğuduktan sonra üzerlerine kaymağı ilave edin ve fıstıkları serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla