Konu
:
Elmalı Turta
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Turta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Turta
Malzemeler:
2 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
150 gr
margarin,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
aldığı kadar un
İç Malzemesi:
5-6 tatlı elma,
4-5 yemek kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 su bardağı dövülmüş fındık
Yapılışı:
Geniş bir plastik kaba hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp poğaça hamurundan biraz daha sert bir hamur elde edin
Hamuru biri diğerinen daha büyük olacak şekilde 2 ye bölün
Diğer hamuru bir tepsiyi yağlayıp içine eşit şekilde yayın (ben küçük boy kelepçeli kap kullandım) ve çatalla tabanda delikler açın
Elmaları kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin,teflon tavada üzerine şekeri ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
Soğuyan elmalı malzemeyi tepsiye yaydığımız hamurun üzerine eşit şekilde yayın onun üzerine de fındığı serpin
Kenara ayıdığımız hamuru oklava yardımızya yarım santimetre kalınlığında açın ve bıçak yardımıyla uzun şeritler halinde kesin
Daha sonra elmalı için üzerine küçük kareler oluşturacak şekilde dizin
Önceden ısıttığınız 180 dereceli fırınınızda üzeri ve altı kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul