Yalnız Mesajı Göster

Mercimekli Açma Börek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimekli Açma Börek



Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya
4 su bardağı un
Böreği açmak için sıvıyağ ve un

İç malzemesi için:
Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet orta boy haşlanmış havuç
1 adet orta boy haşlanmış patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz
Böreğin üzerine sürmek için:
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
1- Hamur için gerekli tüm malzemeyi yoğurma kabına alın Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
2- Hazırladığınız hamuru 50 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar mayalayın
Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayabilirsiniz
3- Haşlanmış havuç ve patatesi küp küp doğrayın
4- Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyıp geniş bir tavaya alın, üzerine yağ ve tuz ilave ederek pembeleşinceye kadar soteleyin Soğanların üzerine mercimek, patates, havuç, kekik ve tuzu ekleyerek 5 dakika daha soteleyin
5- Hazırladığınız iç harcı soğumaya bırakın
6- Mayalanan hamuru 9 eşit paçaya bölün ve elinizde tek tek yuvarlayın
7- Bezeleri açmak için tezgâhı unlayın ve 3 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın
8- Aralarına sıvıyağ sürerek fırın kabınızın büyüklüğünde açın 9 bezeden toplam 3 yufka çıkacak
9- İlk yufkayı yağladığınız fırın kabına döşeyin Üzerine mercimekli harcın yarısını yayın
10- 2 yufkayı harcın üzerine yayın ve kalan harcı yufkanın üzerine yayın 3 yufkayı harcın üzerine yayarak kenara alın
11- Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı çırparak böreğin üzerine sürün
12- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla