Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Börek

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Börek



Malzemeler:
3 adet ortaboy kabak
4 adet yufka
1 su bardağı rendenmiş beyaz peynir
Yarım demet dereotu
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Yapılışı:
1- Kabakları soyup rendeleyin ve elinizde sıkarak suyunu süzün
2- Dereotunu ince ince kıyın, beyaz peynir ile birlikle karıştırarak kabakların içine ekleyin Biraz tuz ve baharat ekleyerek iç harcı tamamlayın
3- Yoğurtlu harç için yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın
4- Borcamın ya da porselen fırın kabının tabanına yoğurtlu harçtan sürün ve ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın
5- Biraz daha harç sürerek 2 yufkayı ilk yufkanın üzerine yine kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin
6- Hazırladığınız iç harcın yarısını yufkanın üzerine yayın ve dışarıda kalan her ucuna yoğurtlu harçtan sürerek tepsinin içine harcın üzerini örtecek şekilde katlayın
7- Üçüncü yufkayı da yerleştirip üzerine kabaklı iç harcın tamamını koyun, 2 yufkada yaptığınız işlemi uygulayın
8- Son olarak ilk yufkanın dışarıda kalan kısımlarının üzerine yoğurt sürerek içe doğru katlayın ve kalan yoğurtlu harcı üzerine sürün
9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin
10- Dağılmaması için ılıkken dilimleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla