Konu
:
Tavuklu Çin Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Çin Böreği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Çin Böreği
Malzemeler:
3 adet yufka
1 çay bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için:
400 gr
Tavuk kalça şiş
1 adet havuç
1 adet pırasa
1 adet lahana yaprağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı soya sosu
4-5 yemek kaşı zeytinyağı
2 avuç kaju fıstığı
1 tatlı kaşığının ucu ile toz köri
1 çay bardağı sıcak su
Yapılışı:
1- Kuşbaşı tavuk etini şişten çıkartın ve her parçayı keskin bir bıçak yardımıyla 2-3 parçaya bölün
2- Soğanı yemeklik doğrayın
Havucu soyup rendenin küçük tarafıyla rendeleyin
Pırasa, lahana ve 1 diş sarımsağı ince ince kıyın
3- Wok tavaya zeytinyağı ve soğanı alıp 1 dakika soteleyin
Üzerine tavukları ekleyip tahta kaşıkla rengi beyazlaşıncaya kadar kavurun
4- Tavukların üzerine kaju, kıyılmış lahana, pırasa ve havucu ekleyerek 1 dakika kadar soteleyin
5- Sebzeler ölmeye başlayınca 1 çay bardağı sıcak su, köri ve soya sosunu ekleyerek karıştırın
6- Tavanın üzerine bir kapak kapatın ve ocağı kısın
Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin
7- Kapağı alıp, ocağı sonuna kadar açın
Tavuk tamamen suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın
8- Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını karıştırarak bir harç hazırlayın
9- Yufkaları 4 eşit parçaya bölün, ortaya çıkan üçgenleri üst üste dizin
Yufkaya hazırladığınız harçtan çok az sürün ve geniş kısmına tavuklu iç harcından yayın
10- Çok sıkmadan sigara böreği sarar gibi sarın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin
11- Tüm yufkalar bitince üzerilerine alan yoğurtlu harçtan sürün ve galeta unu serpin
12- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul