Yalnız Mesajı Göster

> Kütahya Köftesi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kütahya Köftesi



MALZEMELER
1 çay kaşığı nane
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 su bardağı yoğurt
tuz
4 kişilik

HAZIRLANIŞI
Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın Şişene kadar bekleyip, karabiber,tuz ve kıymayı ilave edin Malzemeleri yoğurup, hamur yapın Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yapın Tencereye üç su bardağı su koyun Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştıtırp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökünBu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir Tereyağını eritip, kırmızı biberi ve katın Köftelerin üzerine döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla