Konu
:
> Kabak graten
Yalnız Mesajı Göster
> Kabak graten
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Kabak graten
MALZEMELER
4 adet kabak
3 corba kaşık tereyağı veya margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
100 gr
Kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
1
Kabakları iri iri doğrayın, geniş bir tencerede az tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın
2
Tencereden alıp süzgeçe koyun
3
Bir tencerede tereyağını eritin unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun
4
Çırpma teli yardımı ile, sütü yavaş yavaş ilave edin
Tuz ve karabiber ilave edin
Sürekli karıştırarak 5-6 dakkika pişirin
5
Suyu süzülmüş kabakları bir çatal yardımıyla biraz ezin
6
Daha sonra fırına dayanıklı cam bir kaba yerleştirin
Üzerine hazırladığınız sosu dökün
Üzerine Kaşar peynir rendesini serpiştirin ve önceden ısıltılmış fırınızın orta rafına yerleştirin
Üzeri kızarana kadar fırında bekletin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul