Yalnız Mesajı Göster

> Kabak Çitmesi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Kabak Çitmesi



MALZEMELER
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kg kabak
1 çay bardağı su
pul biber (İsteğe göre)
tuz (İsteğe göre)
yoğurt
dövülmüş sarmısak

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağda küp şeklinde ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
Salça ilave edilir Kabaklar iri soğan şeklinde küp küp doğranır ve salçalı karışıma ilave edilir Tuz ve pul biber ile 1 çay bardağı kadar su ilavesiyle ağzı kapanarak pişirilir Kabaklar yumuşayınca altı kapanır ve soğumaya bırakılır Yoğurt ve sarmısaklar ayrı bir kapta karıştırılarak kabak çitmesinin üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla