Yalnız Mesajı Göster

> Ispanak püresi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Ispanak püresi



MALZEMELER
8 kişilik
1 su bardağı süt
2 kg ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlı kaşığı tuz
az rende hindistan cevizi


HAZIRLANIŞI
Ispanakların yapraklarını ayıklayın 5 defa yıkadıktan sonra içinde 1 kahve kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın Süzgece boşaltıp soğuk su ile soğutun Sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinasından çekin Bir tencereye bir kaşık yağ ve unu koyup yaklaşık bir dakika kavurun Sütü kaynar vaziyette ilave edin Karıştırarak 3-4 dakika pişirin Başka küçük bir tencerede de tereyağını eritin Ispanağı ilave ederek 2 dakika sote yapın Tuzunu, hindistan cevizini ve hazırladığınız beşamel sosu ilave edip karıştırarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla