Konu
:
> Fransız Bezelyesi
Yalnız Mesajı Göster
> Fransız Bezelyesi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Fransız Bezelyesi
MALZEMELER
750 gr taze veya dondurulmuş bezelye
4 adet arpacık soğanı (ya da taze soğan)
40 gr tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
4-5 adet salata yaprağı
yanm demet dereotu
yarım demet maydanoz
2 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Tereyağı büyük bir kaba koyup eritin, unu ilave edin ve kısık ateşte meyane yapın
Azar azar su katarak yumuşayıncaya kadar karıştırın
Sonra soğanları ilave edip on dakika kadar pişirin
Bezelyelere, tuz, biber ve dereotu katarak yumuşayıncaya dek pişirin, taneleri delikli bir kepçe ile çıkarıp, yumurta sarılarını yemeğin suyuna birer birer ve karıştırarak katın
Bezelye tanelerini tekrar sosun içine atıp, salata yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul