Konu: > Fava
Yalnız Mesajı Göster

> Fava

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Fava



MALZEMELER
250 Gr kuru bakla
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Adet orta boy kuru soğan
2 Adet limon
7-8 dal dereotu
Tuz
1 Adet kesme şeker

HAZIRLANIŞI
Tencerenin içerisine ayıklayıp yıkadığınız baklaları koyun
Üzerine küçük küçük doğranmış soğanı, tuzu, şekeri koyup dört su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın
Baklalar pişince bir tel süzgeçten yada mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin
Kalın kenarlı bir kabı suya batırıp çıkartın
Püre kıvamına getirdiğiniz baklayı kabın içerisine boşaltıp, üzerini düzeltin
Buzdolabında yaklaşık iki saat bekletin
Sonra servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyu ile karıştırdığınız zeytinyağını gezdirin
Kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapın

NOT: Kuru baklayı daha kolay pişirmek için bir gece suyun içinde bekletin yada düdüklü tencerede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla