Yalnız Mesajı Göster

> Peynirli piliç toplari

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Peynirli piliç toplari



MALZEMELER
300 Gr piliç ğöğüs (haşlanmış)
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1/2 Su bardağı süt
150 Gr bayat ekmek içi
3 Yumurta
100 Gr cheddar yada kaşar peyniri
Kızartmak için sıvı yağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin Un pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun, süt ve baharatları koyup sos koyulaşıncaya kadar kaynatıp, ocağın altını kapatın Diğer tarafta mutfak robotunun içine bayat ekmek içini, piliç etini, peyniri ve yumurtaları kırıp püre kıvamına gelene kadar karıştırın Bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yaparak kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın Servis tabağına aldığınız topların üzerine hazırladığınız sosu döküne ve her topa bir kürdan batırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla