Konu
:
> Patates Dofin
Yalnız Mesajı Göster
> Patates Dofin
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Patates Dofin
MALZEMELER
8 kişilik
3 adet iri patates
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
tuz
bir tutam karabiber
3 adet yumurta
4 kahve fincanı un
rafine yağı
rende hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Su, hindistancevizi, biber ve tuzu küçük bir tencereye koyup orta ateşte bir kere kaynatın
Hemen karıştırarak unu yedirip 3-4 dakika ağır ateşte pişirip ateşten alın
İlk sıcaklığı geçince yumurtaları ilave edip karıştırın
Patatesleri temizleyip dörde bölün, küçük bir tencereye koyun üzeri kapanıncaya kadar su koyup tuz ilave edin
Orta ateşte kontrol ederek 30 dakika haşlayın, suyunu süzdürün
Bir kalburdan yada püre makinasından karıştırmadan geçirip az önce pişirdiğiniz hamurun içine karıştırın
Bir tavaya patateslerin üzerini kapatacak kadar sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın
Bir tatlı kaşığı ile bir kaşık patatesli hamurdan alın ve bir başka kaşık yardımıyla bu hamuru tavaya atın
Tavanın aldığı kadar hamuru bu şekilde tavaya atabilirsiniz
Her bir hamuru 3-4 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp, yağsız olarak yağdan çıkartıp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul