Konu
:
> Soslu Patlıcan
Yalnız Mesajı Göster
> Soslu Patlıcan
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Soslu Patlıcan
MALZEMELER
3 adet patlıcan
3 adet domates
2 adet dolmalık veya çarliston biber
1 kahve fincanı sirke
1 adet kesmeşeker
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır, küp küp kesilerek tuzlu suya atılır
Biberler ince ince doğranır
Domatesler ayrı bir kapta rendelenir
Öte yandan yağ kızdırılır, tuzlu sudan çıkarıp iyice kuruladığımız patlıcanlar hafifçe kızgın yağda fazla yakmadan kızartılır ve bir gazete kağıdı üzerine ya da havlu peçeteye fazla yağının süzülmesi için alınır
Doğradığımız biberler aynı yağa atılır
Çok hafif kızartıldıktan sonra yağdan çıkarılır ve aynı kağıdın üzerine konur
Rendelediğimiz domatesler bir tencereye konur, 2-3 dakika pişirilir
Yağdan çıkardığımız patlıcan, biber, domateslerin içine katılır
Bir kesmeşeker ve sirke ilave edilip 2 taşım kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır
Servis tabağına alındıktan sonra arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul