Konu
:
> Tavuk Galantini Jenevuaz
Yalnız Mesajı Göster
> Tavuk Galantini Jenevuaz
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Tavuk Galantini Jenevuaz
MALZEMELER
22 dilim için
10 adet yumurta
½ tatlı kaşığı tuz
az kırmızı biber
2 çorba kaşığı margarin
1 adet piliç
1 avuç yeşil fıstık (kaynar suda 1 dakika haşlanıp süzülmüş, kabukları soyulmuş)
HAZIRLANIŞI
Yumurtayı bir kaba kırıp, içine tuz ve biberi ilave edip 1 dakika sarı ve beyaz birbirine karışıncaya kadar çırpın
Bir tencereye yağı koyun ve orta ateşte kızdırın
Yumurtayı ekleyip bir kaşıkla karıştırarak parça parça pişmeye başlayıp biraz sertleşince ateşten alın
Bir kaba boşaltın
Yeşil fıstığı karıştırın
Pilicin karnını yırtmadan sırtından boydan boya yararak bütün kemiklerini ve içini çıkartıp, temizleyin
Pilici derisinin üzerine yatırıp enine boydan boya şişe gibi yuvarlak yumurta harcı koyup pilici harcın üzerine koyarak sarın
Pilici yanmaz alüminyum kağıda iki katlı sarın
Bir kaba koyup üzerini iki parmak aşıncaya kadar su koyup bir çorba kaşığı tuz ve birkaç dal maydanoz ve bir yaprak defne kuşbaşı kesilmiş, bir küçük havuç, bir soğan ve biraz kereviz koyup bir kere kaynattıktan sonra ağır ateşte ağır ağır kaynatarak 35-40 dakika pişirip ateşten alın
Bir kevgir ile sudan alın
5-6 saat sonra dilimleyin ve servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul