Konu
:
> Zeytinyağlı lahana dolması
Yalnız Mesajı Göster
> Zeytinyağlı lahana dolması
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Zeytinyağlı lahana dolması
MALZEMELER :
1 adet küçük lahana prinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 büyük soğan
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı dolusu kimyon
tuz
karabiber
kuş üzümü
çam fıstığı
3-4 adet biber
1 adet domates
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Lahanaları yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları rondo da çekilip pembeleşinceye kadar kavurun
Daha sonra doğranmış biberi ilave edin
Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek 2 su bardağı su ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar biraz pişirin
Soğumaya bırakın
Bu arada haşladığınız lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin
Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak düdüklüye dizip 1 su bardağı su koyarak pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul