Yalnız Mesajı Göster

> Zeytinyağlı Kereviz Dolması (6 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Zeytinyağlı Kereviz Dolması (6 Kişilik)



MALZEMELER
Su 2 1/2 su bardağı - 500 gr
Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gr
Limon suyu 2 yemek kaşığı - 20 gr
Kereviz 6 orta boy - 3 kg
Soğan 6 orta boy - 360 gr
Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gr
Pirinç 1 su bardağı - 180 gr
Havuç 1 orta boy - 100 gr
Şeker 1 tatlı kaşığı - 4 gr
Dereotu 2/3 demet - 25 gr


HAZIRLANIŞI
Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla
Haşlama suyunu ölç, 1 1/2 su bardağına tamamla ve beklet Kerevizlerin yapraklarını da yıka, ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte başka bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür
Pirinci yıka, süz, tencereye ekle, birkaç kez çevir Havucu yıka, yarım santimetreküp irilikte doğrayıp, kalan tuz, şeker ve 1 su bardağı sıcak su ile birlikte pirince kat, önce orta, sonra kısık ateşte 10-15 dakika pişir
Hazırlanan içi kerevizlere doldur, üzerlerine kereviz yapraklarından koy Haşlama suyunu ısıt, dolmaların üzerine gezdir, kereviz ve pirinçler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 50 dakika pişir Dereotunu yıka, ayıkla, dolmaların üzerini süsle
Notlar Batı bölgelerinde, yaz aylarında pişirilir Öğünlerde, et yemeğinden sonra ikinci yemek olarak servis edilir Piknik yemeği ve ordövr olarak da kullanılır 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 290 cal
Sodyum 764 mg Protein 32 g
A Vitamini 1789 iu Yağ 169 g
Tiamin 005 mg Karbonhidrat 320 g
Riboflavin 004 mg Kalsiyum 32 mg
Niasin 073 mg Demir 084 mg
C Vitamini 6 mg Fosfor 59 mg
Çinko 1 mg
Kolesterol 0 mg

Alıntı Yaparak Cevapla