Konu
:
> Zeytinyağlı Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
> Zeytinyağlı Kereviz Dolması
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Zeytinyağlı Kereviz Dolması
MALZEMELER
3 adet kereviz
2 adet havuç
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 baş soğan veya 6 adet arpacık soğan
6 adet kesmeşeker
Yeterince tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Kerevizler ayıklanır, yıkanır, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılır
Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulur
Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilir
Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeşeker konur
Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülür
Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilir
Tuz eklenir
Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilir
Ilındıkta sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul