Konu
:
> Yelkenli Dolma
Yalnız Mesajı Göster
> Yelkenli Dolma
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Yelkenli Dolma
MALZEMELER
Yarım kilo dolmalık biber
300 gr kemiksiz tavuk budu
300 gr mantar
3 diş sanmsak
3 çorba kaşığı ceviz
1 kahve fincanı pirinç
2 adet havuç
Yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağı, dolmalık fıstık
HAZIRLANIŞI
Sarımsakları kıçük küçük doğrayıp tereyağında soteleyin
Küçük doğranmış tavuk etlerini içerisine ilave edin
Mantarları ince doğrayıp, rengi değişen etlerin üzerine dökün
Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve üzerine tuz koyun
Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin
Bu dilimlerden üçgenler kesin
Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın
Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin
Yıkayarak tohumlarını temizleyin
Pirinci iki fincan su ile haşlayın
Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin
İçerisine pişen etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin
Üzerine tuz ve karabiber dökün
Çok az su ilave ederek karııştırın
Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun
Tepsiye sıralayarak çok az su ile fırında pişirin
Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul