06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Soya kıymalı pazı dolması
MALZEMELER
100 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 kg pazı yaprağı, haşlanmış
1 su bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaığı domates salçası
3 adet domates, rendelenmiş
3 adet kuru soğan, rendelenmiş
1 çay bardağı soya yağı
1 yemek kaşığı soya baharı
1/4 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kap içinde soğan, soya kıyması, pirinç, ince kıyılmış dereotu ile nane, nar ekşisi, biber salçası, 3 yemek kaşığı soya yağı, soya baharı, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, harcınızı hazırlayın Haşladığınız pazı yapraklarına harcı sarın, tencereye dizin Kalan soya yağını domates salçası ve 1 5 su bardağı sıcak suyla karıştırıp, dolmaların üzerine dökün Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatın Yoğurtla birlikte servis yapın
|
|
|