Konu
:
> Elbistan Tava (1 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Elbistan Tava (1 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Elbistan Tava (1 Kişilik)
MALZEMELER
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber
HAZIRLANIŞI
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin
Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin
Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin
Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin
Daha sonra tavayi ocaktan alın
1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin
Tuzlayıp bir süre bekletin
Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın
Sıvı yağı kızdırın
Patlıcanları içine atın
Rengini kaybettirmeden kızartın
Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın
Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin
Etleri bir güvece yayın
Üzerine patlıcanları dizin
Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin
Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin
Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın
Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul