Konu
:
> Elbasan Tavası
Yalnız Mesajı Göster
> Elbasan Tavası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Elbasan Tavası
MALZEMELER
Yarım kilo parça kuzu eti
4 yumurta
1 kilo yoğurt
1 çay fincanı un
Yeterince tuz
1 yemek kaşığı margarin
HAZIRLANIŞI
Bir tencerede yağ hafifçe eritilir ve etler içine atılır
1-2 defa çevrilip kendi halinde kapağı kapalı olarak ve hiç su koymadan pişmeye bırakılır
Diğer taraftan yumurtalar çırpılır, yoğurda ilave edilir, un da eklenerek 1-2 dakika tahta bir kaşıkla hafifçe çırpılır ve bir fırın tepsisine dökülür
Üzerine, piştikten sonra soğumaya bırakılmış olan etler sıralanır
Üzerine etin suyu dökülür önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir sıcak olarak servis edilir
Arzuya göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biber ilave edilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul