Konu
:
> Düğün Yahnisi (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Düğün Yahnisi (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Düğün Yahnisi (4 Kişilik)
MALZEMELER
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım
Bol su ile iyice pişirelim
Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim
Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim
Etleri kemiklerinden ayıralım
Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim
Tarçın,karanfi l ve tuzunu da ilave ederek kavuralım
Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim
20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul