Yalnız Mesajı Göster

> Portakallı ve hardallı kuzu et

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Portakallı ve hardallı kuzu et



MALZEMELER
Portakal Sosu İçin Malzemeler:
1 Su bardağı portakal suyu
50 gr Hardal
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

Malzemeler:
500 gr Doğranmış taze mantar
150 gr Doğranmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı soya yağı
1,5 kg kemiksiz kuzu eti
1 kg haşlanmış Amerikan Pirinci
Mandalina ve portakal dilimleri
Kavrulmuş badem

HAZIRLANIŞI
Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın Haşlanmış Amerikan Pirincini de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla