Konu
:
> Patatesli Pirzola ve Cacık (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Patatesli Pirzola ve Cacık (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Patatesli Pirzola ve Cacık (4 Kişilik)
MALZEMELER
3 Çorba Kaşığı Kekik
7 Diş Sarmısak
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
12 Pirzola
600 gr Haşlanmış Patates
Bir miktar yağ
Tuz, Karabiber
300 gr Yoğurt
1 Salatalık
2 Tatlı Kaşığı Nane
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
600 gr Fasulye
HAZIRLANIŞI
4 diş sarmısağı soyup ezin
Bir kasede yağ, sarmısak, kekik ve limon suyunu karıştırın
Eti büyük kaseye alıp hazırladığınız karışımın yarısını üzerine dökün
Kurban eti kullanıyorsanız, eti mutlaka bir süre buzdolabında bekletin
1 gece buzdolabında bekletmek etin dinlenmesini sağlar
Dikkat: Pirzolayı hazırladığınız karışımın içinde, buzdolabında 3 saat bekletin
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın
Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimleyin
Bir fırın tepsisini yağlayın
Patatesleri fırın tepsisine yerleştirin
Hazırladığınız sarmısaklı karışımın kalanını patateslerin üzerinde gezdirin
Patatesi fırına verip 60 dakika kadar pişirin
Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın
Salatalığı yıkayıp kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin
Kalan sarmısağı soyup ezin
Salatalık ve sarmısağı yoğurda ilave edin
Dilediğiniz kadar su ekleyip karıştırın
Tuzla tatlandırın
Cacığı kaselere doldurup üzerine nane serpin
Pirzolayı sarmısaklı karışımın içinden alıp bir tavada iyice kızartın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Bir diğer tavada margarini eritip soğanları kavurun
Fasulyeyi ayıklayıp bölmeden tavaya ilave edin ve kavurun
Fasulye çok büyükse ikiye bölebilirsiniz
Dilerseniz fasulye kavurmasına domates ve biber de ekleyebilirsiniz
Pirzolayı servis tabaklarına paylaştırın
Patates ve fasulyeyi tabaklara ilave edin
Yemeği cacık eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul