Konu
:
> Pastırmalı Dana Biftek
Yalnız Mesajı Göster
> Pastırmalı Dana Biftek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Pastırmalı Dana Biftek
MALZEMELER
8 adet ince kesilmiş dana biftek
8 adet ince kesilmiş pastırma
16 adet adaçayı yaprağı
1 adet soğan
tuz
karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı Marsala (Kırmızı Şarap)
Sosu icin gerekli malzeme:
1 bardak et suyu
1 yemek kaşığı un nişastası
kekik
tuz
karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Biftekleri biraz dövdükten sonra tuz ve karabirberleyin, üzerine pastırma ve adaçayı yapraklarını koyun diğer bifteği üzerine kapatın ve dört yanını kürdan yardımı ile iyice kapatın
Daha önce kızdırılmış sıvı yağın içerisinde hafif ateşte iki tarafını da kızartın
Tavadan cıkarın ve sıcak kalmasını sağlayın
Sosu için: Soğanları küçük kareler halinde doğradıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağında (kısık ateşte) kavurun
İki yemek kaşığı un nişastasını ilave edin, et suyunu, kırmızı şarabı ilave edin ve beş dakika kaynatın
Servis esnasında bifteklerin üzerine dökün
Bu et kızartmasının yanına evde yapılmış makarna yakışır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul