Konu
:
> Milföy Hamurlu Güveç
Yalnız Mesajı Göster
> Milföy Hamurlu Güveç
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Milföy Hamurlu Güveç
MALZEMELER
150 gr kuşbaşı bonfile et
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet orta boy havuç
1 adet çarliston biberi
1 diş sarmısak
1 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet çalı fasulye
HAZIRLANIŞI
Bir kaba soğan ve biberleri kuşbaşı şeklinde doğrayın
Tencereye yağı koyarak içerisine biber, soğan ve sarımsak ilave ederek karıştırın
Başka bir kapta etleri haşlayıp tencereye koyarak biraz karıştırın
Havuçları ve fasulyeleri doğrayarak tencereye ilave edin
Suyunu ekleyin
Kısık ateşte defne yaprağını kaynatın
Etler pişmeye yakın patatesi ve pirinçi koyun
İçerisine tuz ve karabiber ilave ederek güveç kabına boşaltın
Patlıcanları yağda kızartarak yemeğin üzerine serpiştirin
Milföy hamurunu merdaneyle biraz açarak kenarlarını yuvarak hale getirin
Güvecin kenarına tutmaması için yumurta sarısı sürün
Hamuru üzerine kapatın
Kalan yumurta sarısını da hamurun üzerine sürerek güveci fırına verin
Hamur kızardığında fırından alarak pilav ile sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul