Yalnız Mesajı Göster

> Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik)



MALZEMELER
600 Gr Dana Kuşbaşı
6 Adet Minik Soğan
1 Havuç
200 Gr Mantar
Bir Demet Kokulu Ot(Maydanoz,Kekik,Mercanköşk)
50 gr (6 Çorba Kaşığı) Un
90 gr (6 Çorba Kaşığı) Tereyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Limon
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Et suyunu kaynatınKuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyinEt suyu kaynayınca,altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirinSoyulmuş soğanları ilave edin20 dakika daha pişirinTencereyi ateşten alınİyice yıkadığınız mantarları dilimleyinBir başka tavada 40 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edinSonra tuzunu,karabiberini serpin
Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı) tereyağını eritinUnu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edinBu sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin
Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını,tuz ve karabiberi ilave edinEti ve soğanları süzün,servis tabağına düzenleyinEt suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökünŞimdi servise geçebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla