06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Mantarlı Terbiyeli Dana Bifteği (4 Kişilik)
MALZEMELER
600 Gr Dana Kuşbaşı
6 Adet Minik Soğan
1 Havuç
200 Gr Mantar
Bir Demet Kokulu Ot(Maydanoz,Kekik,Mercanköşk)
50 gr (6 Çorba Kaşığı) Un
90 gr (6 Çorba Kaşığı) Tereyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Limon
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Et suyunu kaynatın Kuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyin Et suyu kaynayınca,altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirin Soyulmuş soğanları ilave edin 20 dakika daha pişirin Tencereyi ateşten alın İyice yıkadığınız mantarları dilimleyin Bir başka tavada 40 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edin Sonra tuzunu,karabiberini serpin
Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı) tereyağını eritin Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edin Bu sosu,koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin
Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını,tuz ve karabiberi ilave edin Eti ve soğanları süzün,servis tabağına düzenleyin Et suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu dökün Şimdi servise geçebilirsiniz
|
|
|