Yalnız Mesajı Göster

> Mantarlı Dana Eskalop (4 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Mantarlı Dana Eskalop (4 Kişilik)



MALZEMELER
8 Adet Dana Eskalop
2 Adet Biber(biri kırmızı,diğeri yeşil ya da sarı)
200 gr Mantar
Maydanoz
1 Yumurta
1 Diş Sarmısak
Limon
80 gr Kalın Dilimlenmiş Jambon
Tereyağı ya da zeytinyağı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Biberleri yıkadıktan sonra şeritler halinde doğrayın
Bir tavada erittiğiniz 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağında sarmısağı öldürün Sarmısakları çıkarın, aynı yağa biberleri atıp 10 dakika harlı ateşte kızartın
Mantarları yıkayıp dilimleyin Zar şeklinde doğranmış jambonla birlikte biberleri kızarttığınız tavaya mantarları da atın 10 dakika kadar kızarsınlar
Dana eti dilimlerini ekleyin ve 8 dakika kadar iki taraflı iyice kızartın
Bir limonun suyuyla yumurtayı iyice çırpın, bir tutam kıyılmış maydanozu ekleyin
Eti ateşten indirdikten sonra sıcak bir tabağa döşeyin
Limon ve yumurtayla hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökün, ateşi söndürüp hızla karıştırın Karışımı et dilimlerinin üzerine gezdirdikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla