Konu
:
> Mantarlı Biftek Sarma (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Mantarlı Biftek Sarma (4 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Mantarlı Biftek Sarma (4 Kişilik)
MALZEMELER
4 Adet 160 gramlık Dana Biftek
200 gr Mantar
1 Su Bardağı Et Suyu
2-3 Diş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Acı Hardal
8 Dilim Pastırma
1 Havuç
1/2 Demet Maydanoz
2 Yeşil Soğan
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1
5 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Su Bardağı Su
1 Defne Yaprağı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Un
5-6 Arpacık Soğanı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
1) Mantarları ince ince doğrayıp kaynamış et suyunda yarım saat bekletin
Biftek dilimlerini düz zemine yayın
Sarımsakları ezip hardala karıştırın ve etlerin üzerine sürün
Pastırma dilimlerini ekleyin
2) Havuç, maydanoz ve yeşil soğanları doğrayıp margarinde kavurun
Domates salçasını ekleyip karıştırın
Yarım su bardağı su ve defne yaprağını ilave edin
Et suyunda beklettiğiniz mantarları suyuyla birlikte tencereye ekleyip pişirin
Sonra defneyi çıkarın
Mantarlı karışımın bir kısmını ayırıp kalanını bifteklerin üzerine paylaştırın
3) Biftekleri rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın
Üzerine tuz ve karabiber serpin
4) Hazırladığınız biftek rulolarını una bulayıp kızgın yağda kızartın
Düz bir tepsiye alın ve önceden 170 dereceye ayarlanmış frında 50 dakika pişirin
Kalan mantarlı karışıma arpacık soğanları ilave edip 10 dakika kadar pişirin
Biftek ruloları servis tabağına alıp sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul