Konu
:
> Havuçlu pilav
Yalnız Mesajı Göster
> Havuçlu pilav
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Havuçlu pilav
MALZEMELER
2 adet havuç
2 bardak pirinç
100 gr tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon
HAZIRLANIŞI
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir
Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur
Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur
Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur
2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir
Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır
En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul