Yalnız Mesajı Göster

> Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)



MALZEMELER
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar


HAZIRLANIŞI
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin 2-3 kez yıkayip süzün Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla