Konu
:
> Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
> Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Hamsili Pilav (8-10 Kişilik)
MALZEMELER
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar
HAZIRLANIŞI
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin
2-3 kez yıkayip süzün
Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın
Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin
Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun
Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin
Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın
1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın
Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin
Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin
Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin
Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul