Konu
:
> Güveç Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
> Güveç Pilavı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
> Güveç Pilavı
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
125 gr tereyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
6 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 adet kesme şeker
1 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı bezelye
1/2 demet dereotu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin
Bol suyla yıkayın
125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın
1 çorba kaşığı salçayı karıştırın, 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun
Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin
10 dakika pişirin
Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın
Bir güveç kabına pilavı alın
Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul